Tuinmeubels, altijd een moeilijke keuze

Het kopen van meubels is altijd lastig, of dit nu voor binnen of buiten is. Bij het kopen van tuinmeubels zijn er veel verschillende afwegingen die je moet maken. Met onderstaande tips wordt deze beslissing hopelijk een stukje makkelijker!

De ruimte

Het is belangrijk om de afmetingen te weten van je tuin. Wanneer je dit weet, kun je beslissen waar je het terras wilt hebben en hoe groot de meubels kunnen zijn. Het is vaak erg handig om een plattegrond van je tuin te maken, zodat de ruimte inzichtelijker wordt. Zo weet je zeker dat je een goede keuze zult gaan maken.

De stijl van je tuin

Wanneer je weet hoe groot de meubelen kunnen zijn, kun je gaan nadenken over welke sfeer je in je tuin graag wilt creëren. Je wilt natuurlijk het allerliefste dat je een tuin een mooi geheel is. Wanneer je gaat voor een frisse bohemian sfeer in je tuin, is het erg gek om een groot zwart meubel hiertussen te zetten en is wellicht een rieten bank mooier. Wanneer je tuin daarentegen erg strak is, kunnen zwarte tuinstoelen of en aluminium tuinset wel weer erg gaaf staan. Ben jij benieuwd hoe dit in werkelijkheid gaat? dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheden die hierbij komen kijken zodat je een goede keuze zult maken.

Het materiaal

Bij de stijl van je tuin hoort natuurlijk ook de materiaalkeuze. Hoewel deze keuze enerzijds gebaseerd is op je persoonlijke smaak, is het vaak wel verstandig om te kijken naar de levensduur en onderhoud van een bepaald materiaal. Materialen die een heel jaar buiten kunnen staan zonder te beschadigen zijn aluminium, kunststof en hout. Deze materialen zien er vaak weer als niet uit na een kleine schoonmaakbeurt. Het is natuurlijk ideaal wanneer je de tuinmeubels ‘s winters in de opslag kan zetten, dan zullen ze altijd het mooiste blijven.

Loungen of dineren?

Niet iedereen heeft ruimte in zijn tuin voor zowel een loungeset als een tuintafel met -stoelen. In dit geval zal er een afweging gemaakt moeten worden bij de aanschaf van tuinmeubelen. Vind je het belangrijker om lekker met een boekje te kunnen genieten in de zon, of wil je liever lange zomeravonden met een gezellige barbeque aan tafel spenderen? Wanneer je écht niet kunt kiezen, kun je gaan voor een lounge-dining set. Zulke sets bestaan vaak uit een comfortabele bank met een tafel die je weg kan rollen. Op deze manier kan je zowel languit liggen als gezellig dineren!

Geef een reactie