Top 10 Franse wijnen om te proberen in 2021

"Ik ben geen wijnkenner, maar ik geniet wel van een lekker glas wijn. Ik denk dat de top 10 Franse wijnsoort om te proberen in 2021 als volgt zijn" 1. Sancerre 2. Muscadet 3. Chablis 4. Bourgogne 5. Beaujolais 6. Bordeaux 7. Champagne 8. Cotes du Rhone 9. Rhone 10. Elzas Dit is de inleiding die ik schreef voor mijn blog: Ik ben geen wijnkenner, maar ik geniet wel van een lekker glas wijn. Ik denk dat de Top 10 Franse wijnen om te proberen in 2021 zo zijn:

Sancerre

Sancerre is een witte wijn geproduceerd in de Loire-vallei in Frankrijk. Sancerre wordt voornamelijk gemaakt van de Sauvignon blanc druif. Het is een frisse wijn die makkelijk drinkt.

Muscadet

Muscadet is een witte wijn geproduceerd in de Loire-vallei in Frankrijk. Muscadet wordt voornamelijk gemaakt van de Melon de Bourgogne druif. Het is een frisse wijn die makkelijk drinkt.

Chablis

Chablis is een witte wijn geproduceerd in de Cote d'Or in Frankrijk. Chablis wordt voornamelijk gemaakt van de Chardonnay-druif. Het is een frisse wijn die makkelijk drinkt.

Bourgondië

Bourgondië is een rode wijn die wordt geproduceerd in de Cote d\'Or in Frankrijk. Bourgondië wordt voornamelijk gemaakt van de Pinot noir druif. Het is een droge wijn die makkelijk drinkt.

Beaujolais

Beaujolais is een rode wijn geproduceerd in het Rhônedal in Frankrijk. Beaujolais wordt voornamelijk gemaakt van de Gamay-druif. Het is een frisse wijn die makkelijk drinkt.

Is wijn goed voor je?

Wijn is goed voor je, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn met je drinken. Het wordt aanbevolen om niet meer dan één glas wijn per dag te drinken. Wijn is goed voor je hart, maar het kan problemen veroorzaken als je te veel drinkt. Je kan dit helemaal zelf in de hand houden, wanneer dit niet lukt is het slim om iemand in te schakelen waardoor je niet teveel wijn gaat drinken.

Witte of rode wijn drinken?

Ik geef de voorkeur aan witte wijn omdat rode wijn mij te sterk is. Ik denk ook dat witte wijn makkelijker te drinken is. Ik geef de voorkeur aan Sauvignon blanc omdat ik dat de beste witte wijn vind. Het is natuurlijk verschillend wanneer je welke wijn drinkt. Dit kan bijvoorbeeld verschillen per gerecht dat je eet maar ook wat voor weer het is. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om op een warme zomerdag een lekkere koude witte wijn te nemen in plaats van een rode wijn. Je ziet dus dat omgeving en gelegenheid sterke invloed hebben op wat voor soort wijn je neemt. 

Geef een antwoord