Kattenliefde

Ik ben een kattenmens. Met mij veel van ons, aangezien katten een van de meest geliefde huisdieren zijn. Het idee dat katten ons niet mogen en zich niet aan ons hechten, is dan ook niet waar. Ze houden echt niet alleen van de kattenbrokken die je ze voorschotelt, of van je comfortabele bank, maar ook van jou. Maar hoe zie je nu dat je kat van je houdt? En op jouw beurt, hoe verwen je je kat nu extra?

Love language

Wist je dat katten eigenlijk alleen miauwen voor mensen? Met andere katten is hun communicatie veel meer gebaseerd op geur en beweging, en miauwen is dan ook een geluid dat bijna alleen voor communicatie met mensen wordt bewaard. Dus, is je kat praatgraag? Dan is er een grote kans dat hij graag bij je is en met je communiceert, in hoeverre dat gaat met miauwen. Hun fysieke manier van liefde tonen is net als die van ons affectie. Katten geven kopjes en kneden graag. Kneden is het duwen met de pootjes in je buik of schoot, soms (per ongeluk) met de nagels naar buiten. Ook laten katten die van je houden nog weleens cadeautjes achter. Ik denk dat de meeste kattenmensen weleens een muisje of vogeltje hebben opgeruimd, ‘lief’ achtergelaten door onze kat. Ze bedoelen het goed?

Verwen je kat

Dus, nu je precies weet hoeveel je kat van je houdt, hoe zorg je nu dan je je kat extra verwend en zij zich ook geliefd voelen? Iets wat je altijd kan doen voor je katten is zorgen dat de kattenbrokken die ze krijgen lekker en voedzaam zijn. Ook kan je natuurlijk knuffelen met je kat, wat ze meestal fijn vinden. Respecteer wel de grenzen van je kat! Als je kat niet zo van het knuffelen is, kan je ervoor zorgen dat ze nieuwe plekjes hebben om te ontdekken en te liggen. Een nieuwe krabpaal, een lig plek op ooghoogte, of langs de bank? Zorg er ook voor dat je kat fysiek gezond is, en check regelmatig hun vacht voor klitten, wondjes en teken. Een gezonde kat is vaak al een blije kat.

Katten houden van ons en wij houden van hen. Laten we dus goed voor onze katten blijven zorgen, want zij zorgen ook goed voor ons. Ga dus maar snel je kat een knuffel geven (als hij dat wilt) en bedenk je hoe jij je kat gaat verrassen. Veel plezier!

Geef een reactie