Help, hoe kies ik een auto?

Er zijn ontzettend veel verschillende auto’s op de markt. Er is voor ieder wat wils en meer. Maar hoe kan je een auto kiezen wanneer je zoveel keuze hebt? En hoe weet je welke auto geschikt is voor jou? Daar willen wij je een aantal tips en adviezen voor geven. Als jij dus twijfelt over welke nieuwe auto je wilt kopen, dan ben je aan het juiste adres!

Wat wordt de functie?

Als allereerst is het belangrijk dat je voor jezelf vaststelt wat de functie van de auto gaat worden. Ga je de auto bijvoorbeeld alleen gebruiken om zelf naar het werk te rijden? Heb je de auto nodig om veel spullen te vervoeren? Heb je de auto nodig voor het gezin? Stel dus vast waar jij de auto echt voor nodig hebt en op basis daarvan vallen er al veel auto’s af. Zo wordt het dus al een stuk gemakkelijker om een auto te kiezen!

Wat is het budget?

Natuurlijk kan een auto behoorlijk duur zijn. Daarom is het een goed idee om een realistisch budget op te stellen voor de auto. Op basis van dit budget zullen er nogmaals veel auto’s afvallen en dat maakt het makkelijker kiezen! Denk bij het budget ook aan de verzekering, belasting en brandstofprijzen. Een auto kan in de aanschaf misschien duur zijn, maar over de jaren heen kun je alsnog goedkoper uit zijn met die auto. Ga er dus echt goed even voor zitten en schakel eventueel iemand in die je hierbij kan helpen.

Auto’s uitproberen

Wanneer we een duidelijke functie en een budget hebben bepaald voor de nieuwe auto, dan blijven er relatief weinig auto’s over. Vervolgens is het een kwestie van uitproberen. Wij raden aan om te investeren in shortlease. Met shortlease prive kun jij in een korte tijd verschillende auto’s uitproberen. Je kunt dan echt een tijdje in de auto rijden en bepalen of de auto past bij jouw wensen. Als de auto niet bevalt dan kun je hem omruilen voor een andere auto. Deze optie van shortlease kan ook worden toegepast op zakelijk terrein. Veel bedrijven kiezen er bijvoorbeeld voor om eerst shortlease zakelijk te doen voordat ze een auto definitief kopen. Je kunt over een periode dus een auto echt uitproberen voordat je hem koopt en zo voorkom je een miskoop! Wij raden dit dus zeker aan aan iedereen die op zoek is naar een nieuwe auto en dat is natuurlijk wel goed om te weten.

Geef een reactie