Een dekbedovertrek uitkiezen voor de kinderkamer

Op het moment dat je kids hebt dan wil je natuurlijk dat deze niks tekortkomen. Een van de belangrijkste plekken waar iedereen en tevens kinderen hun tijd doorbrengen is de slaapkamer. Een kinderdekbedovertrek is dan ook een belangrijke keuze. Je kan kiezen uit verschillende motieven zoals een dieren dekbedovertrek, eentje met prinsessen erop of een met racewagens. Als je kindje zijn nieuwe dekbedovertrek ziet dan kan je er verzekerd van zijn dat deze niet kan wachten om te gaan slapen. Naast een leuke dekbedovertrek zijn een goed bed, matras en kussen natuurlijk ook erg belangrijk.

Hoe kies je het juiste bed uit voor de kinderkamer?

Als je baby groter wordt dan wordt het tijd om na te gaan denken over een bedje en bijpassend matras. Er zijn vele bedden beschikbaar voor kinderen van elke leeftijd. Om te beginnen zal je moeten kijken wat voor soort bed geschikt is voor de kinderkamer. Er zijn bedden verkrijgbaar die hoog, laag, flexibel of half flexibel zijn. De keuze hangt vooral af van hoeveel ruimte er beschikbaar is. Als je kindje oud genoeg is kan je bijvoorbeeld voor een hoogslaper kiezen om zo meer ruimte te creëren. Eronder kan je dan een speelruimte maken of een bureau plaatsen als ze ouder worden. Voor als je kind jonger is zijn er speciale half hoogslapers verkrijgbaar. Als je kiest voor een laag bed dan kan deze gedurende de dag ook worden omgetoverd tot een zitplaats. Met een paar kussens tegen de muur kan je er een soort van bank van maken. Oftewel, ieder soort bed heeft zijn eigen voor- en nadelen. Als je kind oud genoeg is dan kan je vragen of deze mee wil denken hoe hij zijn kamer ingericht wilt hebben.

Het juiste matras en de lattenbodem kiezen

Een goed matras is erg belangrijk, aangezien je kind veel tijd op zijn bed zal doorbrengen. Een goede nacht slaap is onmisbaar om fris en fruitig aan de dag te beginnen. Er zijn matrassen verkrijgbaar waar je de tijk af kan halen om te wassen, dit is zeker als ze jong zijn erg prettig. Daarnaast kan je ook een waterdichte hoes kopen die afneembaar is. Op deze manier houd je het matras in een goede conditie. Als je een bed en matras uitzoekt dan is het ook belangrijk om te kiezen voor de juiste lattenbodem. Deze zorgen voor de ventilatie. Let er wel op dat deze stevig genoeg zijn. Er is namelijk een grote kans dat je kind weleens op het bed rond wil springen.

Geef een reactie