Ecologisch tuinieren

Tuinieren is een leuke en gezonde hobby. Door in de tuin of moestuin bezig te zijn kom je tot rust. Het zien groeien en bloeien van planten, groenten en bloemen kunnen je een trots gevoel geven. En de beloning van zelf verbouwde groenten op je bord is groot. Tuinieren doe je dan het liefste ecologisch, want alles wat je op je planten spuit aan giftige stoffen krijg je later weer binnen wanneer je het opeet. Jij en ook je kinderen. Zo word je gezin er uiteindelijk ook niet gezonder van. Heb je last van veel mieren in de tuin, dan kun je er voor kiezen om de mieren te bestrijden door aaltjes tegen deze mieren in te zetten. Aaltjes tegen mieren inzetten is een ecologische manier van ongediertebestrijding.

Mieren bestrijden op slimme wijze

Mieren zijn hartstikke handig in de tuin, ze vangen insecten en ruimen dode dieren op. Maar een teveel aan mieren is ook weer niet goed. Wanneer je een mierenplaag hebt in je tuin dan kunnen hun gangenstelsels je tuin laten verzakken en zullen ze bladluizen verspreiden die je planten aantasten. Een goede manier om mieren bestrijden is om aaltjes in te zetten tegen mieren. Aaltjes leven met een bepaald bacterie die dodelijk zijn voor de mieren larven. De aaltjes worden direct in het mierennest los gelaten en zullen direct opzoek gaan naar de larven. De volwassen mieren slaan op de vlucht en je mieren probleem is hiermee opgelost. 

Aaltjes tegen mieren voor een nette tuin

Door aaltjes in te zetten tegen mieren zorg je er voor dat jouw tuin en je planten in tact blijven. Niets is zo zonde dan jouw zelf gezaaide groenten en plantjes kapot te zien gaan door een mierenplaag. Door biologische producten te gebruiken om je tuin mooi en gezond te houden help je de planeet ook mooi en gezond te blijven. Op die manier kunnen we nog lang van deze prachtige planeet genieten.

Help de natuur jou helpen

De natuur heeft, zoals je weet, voor alles een oplossing. Gif spuiten is een korte termijn aanpak. Niet alleen worden insecten en parasieten uiteindelijk resistent tegen het gif, je pompt die troep ook regelrecht je eigen aarde in. En vanuit die aarde komt het weer in je planten, in je voedsel, in je grondwater. Dat wil toch niemand? Help de natuur jou daarom te helpen. Door aaltjes tegen mieren in te zetten voorkom je plagen. Aaltjes kunnen ook worden ingezet tegen slakken, emelten en andere vervelende diertjes in je tuin. Door op ecologische wijze om te gaan met overlast beschadig je het ecosysteem in jouw achtertuin niet meer, en help je de natuur zelfs een handje. Een prachtige wisselwerking is altijd beter dan het verwoesten van iets dat zo prachtig is. Gelukkig komt de mensheid daar steeds meer achter.

Geef een reactie