Hoe maak je jouw pasta pesto vegetarisch?

Wanneer je net begint met het eten van vegetarische gerechten kan het best moeilijk zijn om het elke avond lekker en voedzaam klaar te maken. De supermarkten liggen tegenwoordig vol met vleesvervangers, maar hoe kook je nou zónder al die vleesvervangers? Bij heel veel verschillende gerechten heb je echt geen vlees nodig. Maar hoe moet het dan wel? Pasta Pesto wordt vaak gemaakt met Italiaanse ham of kip, maar dit recept kun je ook lekker vegetarisch klaarmaken. In dit blog geef ik een paar tips.

Zelfgemaakte pesto

Ten eerste is het superbelangrijk om zelf je pesto te maken. Pesto uit een potje is gewoon lang niet zo lekker als zelfgemaakte pesto. Hoe doe je dat? Eerst is goede parmezaanse kaas kopen het belangrijkst. Koop daarnaast verse basilicum, pijnboompitten, knoflook en olijfolie. Het enige wat je verder moet hebben is een blender of keukenmachine. Kies een goed recept voor het maken van verse pesto en blend te producten met elkaar tot je je pastasaus hebt.

Veggies

Wist jij dat het originele, Italiaanse recept van pasta pesto eigenlijk gewoon vegetarisch is? Er worden zelfs niet echt groenten gebruikt in het recept. Tegenwoordig maken mensen het gerecht wél vaak met kip. Je kunt deze kip vervangen door vegetarische kipstukjes, maar eigenlijk is het veel lekkerder (en gezonder) om veel verschillende soorten groenten te gebruiken. Wees creatief! Bij pasta pesto passen heel veel verschillende groentes. Bijna alles is er lekker bij: spinazie, courgette, paprika, broccoli, tomaat, champignons… Noem maar op. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de pesto klaar te maken met courgetti. Dat is spaghetti gemaakt van courgette. Super gezond én lekker.

Toppings en side dishes

Ook is het belangrijk om goede toppings te kopen voor de garnering. Je kunt de pasta bijvoorbeeld garneren met extra parmezaanse kaas of je kunt boerenkaas kopen. Daarnaast zou je rucola, verse basilicum, pijnboompitjes of mozzerella als garnering gebruiken. Het ligt er net aan waar je van houdt. De pasta heeft al zoveel smaak. Het heeft echt geen vlees nodig. Vind je de pasta niet vullend genoeg? Dan kun je er ook voor kiezen om er gegrild brood met olijfolie naast te serveren. Je kunt deze broodjes ook garneren met tomaat en peper en zout of er crostini’s van maken. Hou je niet van brood en heb je liever iets lichters naast? Dan kun je ook kiezen voor de beroemde carprese salade: tomaat, mozzerella en pesto of basilicum. Of een andere lichte salade voor ernaast.

Geef een reactie