Een woning om mee te pronken

De woonkamer is de plek waar we veel tijd doorbrengen en het is dan ook belangrijk dat deze er mooi en stijlvol uitziet. Je hoeft niet altijd veel geld uit te geven om je woonkamer er duurder en eleganter uit te laten zien. In deze blog geef ik je hier tips voor. Zo kan jij straks ook over je huiskamer opscheppen. Lees je mee?

Verf de muren in een neutrale kleur

Eén van de gemakkelijkste manieren om je woonkamer er eleganter uit te laten zien, is door de muren in een neutrale kleur te verven. Kies bijvoorbeeld voor wit, beige of grijs. Dit zorgt voor een rustige uitstraling en geeft je de mogelijkheid om met accessoires en meubels te spelen. Je kan ook gaan voor meer structuur, denk dan aan een metallic stuc. Dat heeft warme metaaltonen en is weer wat anders dan een behangetje of likje verf.

Investeer in een mooie bank

Een mooie bank is een echte eyecatcher in de woonkamer. Investeer daarom in een kwalitatief hoogwaardige bank die er stijlvol en duur uitziet. Vergeet ook niet dat hij lekker moet zitten. En zorg ook dat de bank niet te klein is, een kleine bank in een grote ruimte ziet er knullig en goedkoop uit.

Hang gordijnen op

Gordijnen kunnen een grote invloed hebben op de uitstraling van de woonkamer. Hang daarom mooie gordijnen op die passen bij de rest van het interieur. Kies voor gordijnen van goede kwaliteit en laat ze op maat maken, zodat ze perfect passen bij de ramen. Geen tijd of zin om ze op maat te laten maken. Zorg er dan liever voor dat ze te lang zijn dan te kort en laat ze vanaf het plafond tot het raam vallen.

Een lichtje aan

De verlichting mag in de kamer niet ontbreken. Maar hoe zorg je voor verlichting met een chic uiterlijk? Zorg voor verschillende soorten verlichting, zoals sfeerverlichting en functionele verlichting. En wissel ook af tussen het soort lamp, je kan gaan voor een vloerlamp en een wandlamp zodat het licht uit meerdere hoeken komt.

Op de vloer

De juiste vloer doet net zo veel voor de ruimte als de muren. Is jouw vloer aan vervanging toe? Kijk dan wat voor nieuw exemplaar bij jouw kamer past. Vergeet ook geen mooi vloerkleed te kopen. Ook hierbij geldt dat deze absoluut niet te klein mag zijn. je bank en salontafel moeten er ruim op kunnen.

Geef een reactie